بازاریابی پارتیزانی یا چریکی
نوشته شده توسط : elena golchin

امروزه مردم کمتر از گذشته از کمپین‌های بازاریابی سنتی استقبال می‌کنند و کمتر تحت تأثیر پیام‌های این کمپین‌ها قرار می‌گیرند. به‌این‌ترتیب، برای شرکت‌ها حیاتی است تا خود را از طریق روش‌های بازاریابی مدرن از سایرین متمایز نمایند. یکی از این روش‌ها، استفاده از بازاریابی چریکی است؛ روشی که بسیار بهتر، خلاقانه‌تر و نوآورانه‌تر از روش‌های بازاریابی سنتی است و توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند.

مفهوم بازاریابی چریکی، اولین بار توسط فردی آمریکایی به نام جی کنراد لوینسن (Jay Conrad Levinson) در کتابی با همین نام و در سال 1984 معرفی گردید. لوینسن مدیر سابق واحد خلاقیت شرکت تبلیغاتی جی والتر تامسون و شرکت تبلیغاتی لئو برنت بود. هدف جی از معرفی این مفهوم، کمک به شرکت‌های کوچک برای تأثیرگذاری‌های بزرگ با هزینه‌ای اندک بود. پس‌ازآن، شرکت‌های بزرگ با هزینه‌های زیاد شروع به استفاده از این مفهوم بازاریابی نمودند که سبب به‌وجود آمدن حجم انبوهی از کمپین‌های تبلیغاتی شد. کتاب بازاریابی چریکی با 21 میلیون فروش، به‌عنوان یکی از 25 کتاب برتر کسب‌وکار تایم معرفی گردید.

بازاریابی پارتیزانی با نام‌های دیگری چون بازاریابی نامتعارف، بازاریابی پنهان و بازاریابی افراطی نیز شناخته می‌شود که در تمامی این نام‌ها، بر کم‌هزینه یا بی‌هزینه بودن این‌گونه بازاریابی تاکید می‌شود. درواقع گوریلا مارکتینگ، استفاده از استراتژی‌های آسان و ارزان، برای به‌دست آوردن سودهای زیاد از کسب‌وکارهای کوچک است.

هدف اصلی در بازاریابی پارتیزانی، انجام تبلیغات مستقیمی است که هدف آن خرید نیست. در اکثر مواقع، بازاریابی چریکی مقدمه‌ای برای تبلیغات کلامی یا دهان‌به‌دهان است؛ به‌نحوی‌که مخاطبینی که در این نوع رویدادها قرار می‌گیرند و از نزدیک شاهد آن هستند، چنان تحت تأثیر قرار بگیرند که آن را برای دیگران تعریف کنند.

تکنولوژی، ابزار و اهرم اصلی در بازاریابی چریکی است و باید از این ابزار برای رسیدن به سود بیشتر بهره برد. در این نوع بازاریابی، ورودی اصلی به‌جای پول و سرمایه، صرف زمان و انرژی است. یکی از تکنولوژی‌های مورداستفاده در این نوع بازاریابی، اینترنت است.

یکی از مثال‌های موفق بازاریابی چریکی، کمپینی است که نسکافه، یکی از برندهای شرکت نستله، با استفاده از فضای محیطی و مجازی در کشور کرواسی برگزار کرد. این شرکت، 1000 لیوان (ماگ) قرمز رنگ (رنگ معروف برند نسکافه) را در مسیر عابران پیاده به نرده‌ها و صندلی‌ها قفل نمود. عابران می‌توانستند با ورود به صفحه‌ی فیس‌بوک نسکافه و فرستادن آدرس دقیق ماگ، رمز 4 رقمی قفل را دریافت کرده و ماگ خود را بردارند و پس از دریافت ماگ، عابران می‌توانستند با مراجعه به نزدیک‌ترین دکّه‌ی نستله، یک نوشیدنی گرم به‌صورت رایگان دریافت کنند.

نمایشگر ویدیو
 
 
00:00
 
00:49
 
 

برای دیدن ویدیوی کامل دانلود کنید.

واقعیت این است که با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از اینترنت و سایر تکنولوژی‌های روز، دنیا به سمت مدرنیته رفته و سبک زندگی مردم تغییر کرده‌است. به‌تبع آن، سبک تبلیغات نیز دست‌خوش تغییر شده است و لازمه‌ی تبلیغات و بازاریابی‌ اثربخش، اطلاع از نوع بازار و نیاز روز مردم است. شرکت‌های تبلیغاتی در سرتاسر دنیا با استفاده از روش‌های نوین بازاریابی، ماندگاری یک برند در ذهن مخاطبان هدف را تضمین می‌کنند. کانون تبلیغاتی و بازاریابی دیجیتال ماکان، یکی از اولین شرکت‌های تبلیغات دیجیتال در ایران است که با تجربه‌ و خلاقیت تیم مجرب خود، کمپین‌های بازاریابی خلاق و جذابی را برگزار می‌کند تا تصویر برند شما همواره در ذهن مخاطب باقی بماند.

منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان





:: بازدید از این مطلب : 369
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 آبان 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: